Omatoimirastiohjeet

Kevää ja kesän aikana jaosto tarjoaa koronatilanteen takia omatoimirasteja Hanakat-rastien yhteydessä keskiviikosta lauantaihin.

TURVALLISUUSOHJEET OMATOIMISUUNNISTUKSEEN
Kaikkien vastuulla on noudattaa ohjeita: rasteille saa tulla vain terveenä, vältä ruuhkaa kaikissa mahdollisissa paikoissa (pidä riittävä etäisyys muihin liikkujiin), älä kosketa rastilippua rastilla, mahdollisuuksien mukaan pidä aina hanskat kädessä ja rastien lopuksi vältä tarpeetonta oleilua alueella. Muista pestä kotona kädet ennen ja jälkeen rastien.

Lisäksi on hyvä ilmoittaa metsärasteille lähdöstä omaisille. Kännykkää on suositeltava pitää mukana, koska alueilla ei ole valvontaa seuran toimesta.

Suunnistusliitto ohjeistaa seurojen omatoimista suunnistusta:
Erityisesti on huolehdittava, ettei asetettua kokoontumisrajoitusta rikota missään suunnistustoiminnassa. Lisätietoa koronaviruksesta: THL koronavirus-infoSuomen Suunnistusliitto

RADAT JA RASTIT
Jokaisessa maastossa on käytössä vähintään 4-6 ratavaihtoehtoa (1,5-6 km A-C, pitkiä ratoja, myöhemmin RR ja TR), joista osa aloitteleville tai perheille tarkoitettuja kärryillä edettäviä ratoja. Pisimmät radat ovat myös vaativimpia. Karttaan merkityille kielletyille alueille, kuten pelloille, pihoille jne. meno on ehdottomasti kielletty. Opiston piha-alueilla juoksu on sallittu. Rastimääritteet (rastinumero ja rastikoodi) on painettu karttaan. Rasteilta löytyy rastilippu sekä laminoitu lappu, josta selviää rastin numero. Näihin EI saa koskea! Emit-leimaisia ei välttämättä ole käytössä, mutta ajanotto kannatta itsenäisesti hoitaa, esimerkiksi sykemittarin tai kännykän kautta.

KARTAT JA ILMOITTAUTUMINEN
Kullekin rastitapahtumalle on saatavilla ratakarttoja lähtöpaikalla olevassa postilaatikossa. Laatikossa myös nimilista, johon kävijä laittaa nimensä ja valitun radan.

KARTTAMAKSU
Omatoimirasteilla kertamaksu on 7 € / henkilö tai perhe, jonka voi suorittaa alla olevilla maksutavoilla. Alle 20-vuotiaille rastit ovat ilmaisia. Epsu-kortit eivät toistaiseksi ole omatoimirasteilla käytössä! Kertamaksulla saa käyttää kaikkia alueen karttoja.

  • E-passi: Kuortaneen Kunto Ry > Valitse tuote ”Hanakat-rastit 7€” tai ”EPSU-kortti 75€” (jos haluat jo tässä vaiheessa hankkia itsellesi kortin > tarroja tulossa!)
  • Smartum mobiilisovelluksella tai verkkomaksupalvelussa: Kuortaneen Kunto Viiskuntarastit
  • MobilePay maksua valmistellaan
  • Tilisiirto: Tilinumero FI70 4108 0010 5824 04 > Viestikenttään ”Omatoimirastit” ja nimi

TAPATURMAT JA VAKUUTUS
Mikäli loukkaannut tai saat sairauskohtauksen omatoimisuunnistuksen aikana, ota vakavammissa tapauksissa suoraan yhteys hätäkeskukseen 112, ja pienemmissä pyri palaamaan autolle, tai pyydä apua muilta metsässäolijoilta tai soita tuttavalle avunpyyntö. Hoida vammasi kuntoon ajoissa. Muista, että iltarasteille tai omatoimirasteille ei ole vakuutusta tapahtuman järjestäjän toimesta, vaan jokainen liikkuu omalla vastuulla. Kannatta tarkistaa oma vakuutustaso, tai hankkia esimerkiksi Suunnistusliiton tarjoama Kuntosuunnistajan Sporttiturva-vakuutus (15€/kausi).

LISÄTIETOJA RASTEISTA
Antti Lassila 044 2487933