Nuorisosopimus viesteissä — 20-vuotiaat ja nuoremmat

Alahärmän Kisa, Kauhavan Wisa, Kortesjärven Järvi-Veikot ja Kuortaneen Kunto ovat solmineet nuorisosopimuksen suunnistuksessa ja pyöräsuunnistuksessa kaudelle 1.1.2022-31.12.2022. Kuitenkin henkilökohtaisissa kilpailuissa kukin nuori edustaa omaa seuraansa. 

Nuorisosopimus koskee vain seurojen 20-vuotiaita ja nuorempia suunnistajia. Nuorisosopimuksen perusteella kyseiset seurat voivat muodostaa yhdistelmäjoukkueita suunnistuksen lajisääntöjen mukaisiin yleisiin kilpailuihin viestikilpailujen sarjoissa, joissa kaikki osuudet on tarkoitettu 20-vuotiaille tai nuoremmille. Yleisten viestikilpailujen sarjoissa, nuorisosopimuksen piiriin kuuluvat suunnistajat edustavat samaa seuraa kuin henkilökohtaisissa kilpailuissa.  Vuonna 2022 suunnistusviestit suunnistetaan Kauhavan Wisan nimissä.

Nuorisosopimuksen tarkoituksena on edistää seurojen nuorisotoimintaa ja luoda edellytykset nuorten alle 20-vuotiaiden suunnistajien kehittymiselle. Sopimuksella pyritään siihen, että pienempienkin seurojen nuorisotoiminta säilyy elinvoimaisena.

Nuorisosopimus mahdollistaa seurojen välisten yhdistelmäjoukkueiden kasaamisen nuorisoviesteihin, joissa kaikki osuudet ovat 20-vuotiaille ja sitä nuoremmille suunnistajille. Sopimus ei koske muita viestejä, kuten yleisen sarjan viestejä, Jukolaa, tai muita seurojen välisiä viestejä. Sopimus ei koske myöskään Koululiikuntaliiton (KLL) suunnistusmestaruuskilpailujen viestejä.

Lähde: SSL | https://www.suunnistusliitto.fi/kilpailu/saannot-ja-ohjeet/nuorisosopimus

Jätä kommentti