Omatoimirastit laajenevat Kuljunvuoren maastoihin 27.4.-10.5.

Kuvassa Kuljunvuoren kota.

Kuortaneen Kunnon suunnistusjaoston omatoimirastit jatkuvat Kuljunvuoren maastoissa. Lisäksi Aholankankaan sekä Ampuradan maastot pidetään auki 3.5. saakka. Myös vappuna olisi tarkoitus tehdä vappurastit eli valokuvasuunnistusta Kuortaneenjärven ympärille ja keskustaan pyöräillen tai juosten etsien.

Kuljunvuori on maastoltaan vaihteleva, jonne saa piilotettu useitakin hyviä rastipisteitä ja tarjolla on jyrkkiäkin korkeuseroja. Alueella on mahdollista kulkea polkuihin tukeutuen, mutta myös avoimessa metsässä. Keskellä Kuljunvuorta on hakkuuaukko ja vuoren pohjoispuolella harvennusmetsää, joka tekee liikkumisesta haastavampaa. Metsään on muodostettu 10 erilaista rataa, joista lyhin 1,5 km ja pisin 6,1 km. Tarjolla on myös tyhjä kartta, johon voi merkitä metsästä löytyviä rasteja. Ota haasteeksi löytää esim. 5-10 rastia, ja merkitsen ne karttaan mahdollisimman tarkasti. Radat: Perherata 1 (1,5 km / 11 rastia), Perherata 2 (1,7 km / 14 rastia), A-rata (3,8 km / 21 rastia), A-pitkä (4,3 km / 18 rastia), B-vaikea (3,7 km 15 rastia), B-helppo (2,9 km / 14 rastia), C-rata (2,0 km / 14 rastia), Mäkirata (4,1 km / 20 rastia), Pitkät välit -rata (6,1 km / 14 rastia) ja Maastopyörärata (3,7 km / 12 rastia).

Perheradat (1,5 km ja 1,7 km) ovat kaikille avoimia ja maksuttomia ratoja, joilla pääsee hyvin alkuun ja samaan karttaan voi tehdä omiakin ratoja, mutta tarjolla on myös valmiita. Vuoren länsireunalla on Kuortaneen Ladun ylläpitämä Kuljunvuoren kota sekä nuotiopaikka, jossa voit ihailla kauniita maisemia. Kannattaakin varata lämmintä juomaa sekä makkaraa lasten kera.

Perheradat helppoja perusratoja ja ne ovat maksuttomia ja kaikkien käytössä.
Lataa oma pdf-kartta tästä: perherata 1 ja perherata 2

Rasteista peritään 6€ kertamaksu aikuinen tai pariskunta tai perhe. Alle 20-vuotiaat pääsevät maksutta rasteille, mutta edellyttää ilmoittaumista. Maksun suorittaminen onnistuu niin tilisiirrolla tai sähköisellä maksulla (ePassi, SmartumPay, > MobilePay tulossa myös). Maksun jälkeen rasteille menevä laittaa sähköpostin tai viestin (tekstari tai whatsapp) rastivastaavalle Tuomas Mikkolalle (0504115121 / tuomasmikkola[at]hotmail.com), joka jakaa linkin sähköisiin pdf-karttoihin valittavaksi itselleen sopivat radat itsetulostettavaksi tai kännykällä käytettäväksi. Voit samalla kysellä mahdollisuutta noutaa kartat tai sopia muusta toimitustavasta huomioiden viive ja tarvittaessa lisäkulut (1-2€/kerta).

Omatoimirasteista tarkemmin omilla sivuilla > Iltarastit > Omatoimirastit.

TÄRKEÄ! TURVALLISUUSOHJEET OMATOIMISUUNNISTUKSEEN
Kaikkien vastuulla on noudattaa ohjeita: rasteille saa tulla vain terveenä vältä ruuhkaa kaikissa mahdollisissa paikoissa (pidä riittävä etäisyys muihin liikkujiin), älä kosketa rastilippua rastilla, mahdollisuuksien mukaan pidä aina hanskat kädessä ja rastien lopuksi vältä tarpeetonta oleilua alueella. Muista pestä kotona kädet ennen ja jälkeen rastien. Lisätietoja omatoimirastien ohjeissa omalla sivullaan.

Lisätietoa koronaviruksesta: THL koronavirus-infoSuomen Suunnistusliitto

Tervetuloa mukaan liikkumaan!

Jätä kommentti